Ønskeliste

 

Ønskelisten består av en del større ting med lang varighet. Aller helst ønsker jeg meg en ting som når jeg ser på den eller bruker den, bringer frem minne om hvem jeg fikk den av. Eks jeg har teting i min samling som jeg fikk av noen i 2003, og fortsatt husker jeg på dem hvem gang jeg tar frem og bruker denne tingen.

Stabbursklokke

Til stabburet ønsker jeg med en gårdsklokke. Jeg har funnet en leverandør av slike som ser bra ut, men det kan finnes andre eller kanskje også brukte.

Har ingen formening om hvordan eller hvor på stabburet den skal monteres, men den må kunne monteres på stabburet. Aller helst ønsker jeg den ferdig montert 😉

 

 

Utstyr til Te seremoni

Når det gjelder utstyr til te seremoni er ønskelisten veldig lang. Anne kan hjelpe til med å skaffe det meste her, og koordinere om noen har lyst å gå sammen om å kjøpe noe. Ellers er det et par kilder til å kjøpe slike ting; Zuiun (butikk i Kyoto som tar bestilling per e-post), Sou (nettbutikk, lenker per kategori er lagt inn med ferdig søk lenger nede), e-bay, og etsy.

Tsukigama

Ønsker meg en spesiell type kjele til te. Denne har “vinger” på siden som gjør at den i stedet for å stå oppå en støtte så hviler den på kanten av illstedet. Bilde viser to slike kjeler. Disse er å få brukt fra sou eller ny fra Zuiun. Brukt er mer enn godt nok.

Scroll

I alkoven i terommet henger man en rull. Veldig ofte henger man en rull hvor noe er skrevet på den med kinesiske tegn, men det er også mulig å bruke bilder. Det er det sistnevnte jeg er på jakt etter. Bilder som kan hjelpe å sette stemning til eventen. Et av bildene under viser tre viktige elementer som må være med på en slik rull I – To løse lange “tråder” som henger foran toppen av rullen, II – Selve motivet skal være festet med en stripe av silkematriale i topp og bunn, III – Det er en stokk i bunn som rullen rulles opp med.

Slike ruller kan man få tak i på nett butikken sou eller fra e-bay (eks denne selgeren)

En annen ting som kunne vært interessant, men trolig er mye vanskeligere å få tak i, er et stykke historisk papir eller et papir laget av en historisk person, som jeg så kunne få montert på en slik rull senere. Eksempelvis et brev fra en historisk person i Norge. Innholdet i brevet er mindre viktig enn hvem som har skrevet det og hvem som har mottatt det. En kladd til et kunstverk av en kjent person eller tilsvarende. Vet at noen i fikk tak i noen tidlige noter fra en kjent komponist og fikk dem montert på en slik rull.

Yatsure Furo

Yatsure Furo med kjele og plate under

Furo blir brukt når man skal varme vann til te i sommerhalvåret. Noen fikk den gode ideen en gang om å bruke en slik furo som hadde rustet i stykker. Stilen kalles Yatsuro Furo/Buro. Jeg ønsker meg en slik en, siden den vil passe veldig godt inn i et nytt terom jeg planlegger i kjelleren. Til denne hadde det også vært fint med et elektrisk varmelement tilpasset dette formålet og 240v strøm. Dette får man normalt samme sted, Zuiun og Sou.

Furosaki byobu

I bakgrunnen ser man den furosaki-byobu jeg har

Tradisjonelt brukte man små halv-vegger for å markere av hva som var teplassen slik at ingen tråkket på den. For min del har det ikke denne funksjonen, da jeg ikke har skyvedører, men likefult gir det et godt visuelt inntrykk. Jeg har pt. bare en slik, men trenger minst en per te-rom og aller helst flere. Zuiun og Sou selger slike.